Kruidige Indonesische Gehaktballetjes met Pittige Jus
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes selderij
- 125 g roze garnalen
- 500 g rundergehakt
- 2 theelepels djinten gemalen komijn
- 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
- 3 theelepels sambal oelek
- 1 dl water
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Knip de selderij fijn.
- Snijd de garnalen fijn.
- Meng het gehakt met de garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Vorm gehaktballen ter grootte van pingpongballetjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen in 5-7 minuten rondom bruin en gaar.
- Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm.
- Voeg op laag vuur de ketjap, citroensap, sambal en 1 dl water toe aan het bakvet.
- Breng de jus aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
- Serveer de gehaktballen met de pittige jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Indonesische gehaktballen passen goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De frisse en fruitige tonen van deze wijnen complementeren de pittige en kruidige smaken van het gerecht.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g