Kruidige Kalkoen met Kerrie, Krieltjes en Courgette
Ingrediënten
- 350 g kalkoenfilet à la minute
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ citroen
- 700 g krieltjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 courgette
Instructies
- Halveer de kalkoenfilets en breng ze op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenfilets 3-5 minuten aan beide zijden goudbruin.
- Knijp de citroen erboven uit.
- Haal de kalkoenfilets uit de pan en houd ze warm.
- Verhit de resterende olijfolie in dezelfde pan en bak de krieltjes met ui en knoflook afgedekt op matig vuur gedurende 10 minuten, of tot bijna gaar.
- Schep regelmatig om.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd deze in plakjes.
- Voeg de courgette toe aan het aardappelmengsel en bak alles op hoog vuur nog 3-5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kalkoenfilets toe aan het aardappelmengsel en verwarm deze nog even mee.
- Verdeel het gerecht over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht. De frisse tonen van de wijn vullen de kruidige kalkoen en de zachte krieltjes en courgette mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g