Kruidige Kerrie-Ananasschotel met Valessblokjes

Een rustieke houten tafel met een prachtig opgemaakte kruidige kerrie-ananasschotel met Valessblokjes. De schotel wordt geserveerd in een stijlvolle keramische kom, met goudbruine Valessstukjes, sappige gele ananas en een romige kerriesaus, gegarneerd met verse koriander.

Kruidige Kerrie-Ananasschotel met Valessblokjes

Deze heerlijke kerrieschotel combineert de romige smaak van kokosroom met de friszoete ananas en kruidige Valessblokjes. Een perfect vegetarisch gerecht met een Aziatische twist!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan
  • kookpan

Ingrediënten

  • 1 verse ananas in blokjes
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes Valess roerbakblokjes mild gekruid à 225 g
  • 400 g rijst
  • 500 g prei in ringetjes
  • 250 ml kookroom light of Alpro soja cuisine
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Maak een marinade van kerriepoeder, peper, zout en zonnebloemolie.
  • Meng de Valessblokjes met de marinade en laat 15 minuten afgedekt op kamertemperatuur staan.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringetjes.
  • Schil de ananas en snijd deze in blokjes.
  • Verhit een hapjespan en bak de Valessblokjes goudbruin, zonder extra olie toe te voegen.
  • Haal ze uit de pan.
  • Fruit in dezelfde pan de ui en voeg de prei toe.
  • Bak dit 5-8 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de room en extra kerriekruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de ananas en de Valessblokjes erbij en verwarm het geheel goed door.
  • Serveer met de rijst en een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze kerrieschotel met een frisse komkommersalade en geroosterde cashewnoten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichtzoete Gewürztraminer past perfect bij de kruidige en zoete smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Hoofdgerechten / Rijst / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch