Kruidige Kerrie-Ananasschotel met Valessblokjes
Deze heerlijke kerrieschotel combineert de romige smaak van kokosroom met de friszoete ananas en kruidige Valessblokjes. Een perfect vegetarisch gerecht met een Aziatische twist!
Equipment
- Hapjespan
- kookpan
Ingrediënten
- 1 verse ananas in blokjes
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 schaaltjes Valess roerbakblokjes mild gekruid à 225 g
- 400 g rijst
- 500 g prei in ringetjes
- 250 ml kookroom light of Alpro soja cuisine
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Maak een marinade van kerriepoeder, peper, zout en zonnebloemolie.
- Meng de Valessblokjes met de marinade en laat 15 minuten afgedekt op kamertemperatuur staan.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en snijd de prei in ringetjes.
- Schil de ananas en snijd deze in blokjes.
- Verhit een hapjespan en bak de Valessblokjes goudbruin, zonder extra olie toe te voegen.
- Haal ze uit de pan.
- Fruit in dezelfde pan de ui en voeg de prei toe.
- Bak dit 5-8 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de room en extra kerriekruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de ananas en de Valessblokjes erbij en verwarm het geheel goed door.
- Serveer met de rijst en een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze kerrieschotel met een frisse komkommersalade en geroosterde cashewnoten voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichtzoete Gewürztraminer past perfect bij de kruidige en zoete smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 12 g