Kruidige Kikkererwten-Kababs
Ingrediënten
- 500 g mager kippengehakt
- 3 rode pepers fijngehakt
- 10 kruidnagels gemalen
- 20 kleine stukjes verse gember
- 1 ui fijngehakt
- 200 g gekookte kikkererwten gepureerd
- 200 g magere Griekse yoghurt
- 1 ei
- 20 versgemalen zwarte peperkorrels
- 1 theelepel kaneel
- Zout naar smaak
Vulling:
- 2 uien fijngehakt
- 30 kleine stukjes verse gember
- Een handvol verse muntblaadjes fijngehakt
- 4 groene Spaanse pepers fijngehakt
Instructies
Voor de vulling:
- Snijd alle ingrediënten zo fijn mogelijk en meng ze goed door elkaar.
- Laat het mengsel rusten om later de kababs mee te vullen.
Bereiding:
- Combineer alle ingrediënten (behalve yoghurt, ei en vulling) in een pan.
- Voeg 1 liter water toe en kook op laag vuur tot al het water is opgenomen.
- Haal het mengsel uit de pan en meng er de yoghurt door, vergelijkbaar met het maken van een beslag.
- Maak kleine, dunne, ronde lapjes en vul deze met het voorbereide mengsel.
- Rol de lapjes door het geklutste ei.
- Verhit een koekenpan met boter of margarine en bak de kababs mooi bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze herziene versie behoudt de smaak van het originele recept, maar met magere kippengehakt en kikkererwten voor een gezondere twist. Geniet van deze kruidige kikkererwten-kababs als borrelhapje!
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g