Kruidige Kikkererwten-Kababs

Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mager kippengehakt
  • 3 rode pepers fijngehakt
  • 10 kruidnagels gemalen
  • 20 kleine stukjes verse gember
  • 1 ui fijngehakt
  • 200 g gekookte kikkererwten gepureerd
  • 200 g magere Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 20 versgemalen zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout naar smaak

Vulling:

  • 2 uien fijngehakt
  • 30 kleine stukjes verse gember
  • Een handvol verse muntblaadjes fijngehakt
  • 4 groene Spaanse pepers fijngehakt

Instructies

Voor de vulling:

  • Snijd alle ingrediënten zo fijn mogelijk en meng ze goed door elkaar.
  • Laat het mengsel rusten om later de kababs mee te vullen.

Bereiding:

  • Combineer alle ingrediënten (behalve yoghurt, ei en vulling) in een pan.
  • Voeg 1 liter water toe en kook op laag vuur tot al het water is opgenomen.
  • Haal het mengsel uit de pan en meng er de yoghurt door, vergelijkbaar met het maken van een beslag.
  • Maak kleine, dunne, ronde lapjes en vul deze met het voorbereide mengsel.
  • Rol de lapjes door het geklutste ei.
  • Verhit een koekenpan met boter of margarine en bak de kababs mooi bruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze herziene versie behoudt de smaak van het originele recept, maar met magere kippengehakt en kikkererwten voor een gezondere twist. Geniet van deze kruidige kikkererwten-kababs als borrelhapje!

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kip / Warme hapjes
Land van herkomst Pakistan