Kruidige Kip in Tomatensaus met Aubergine
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 500 g kipmedaillons
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 kaneelstokjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 aubergine in blokjes
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Bestrooi de kipmedaillons met een snufje zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad de kip aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de fijngesneden knoflook en kaneelstokjes toe en fruit kort mee.
- Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de kip op smaak met oregano, zout en peper.
- Laat de kip afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen.
- In een hapjespan fruit je de gesnipperde ui 5 minuten in de resterende olie.
- Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze al omscheppend mee.
- Roer de crème fraîche erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Laat de aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren.
- Schep de kip met tomatensaus op vier borden en serveer de aubergine ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze kruidige kip in tomatensaus met aubergine met een bijgerecht van wilde & witte rijst voor een volledige maaltijd. Garneer eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie of basilicum.