Kruidige Kip in Tomatensaus met Aubergine

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kipmedaillons
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 aubergine in blokjes
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Bestrooi de kipmedaillons met een snufje zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en braad de kip aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de fijngesneden knoflook en kaneelstokjes toe en fruit kort mee.
  • Schenk de tomatenblokjes erbij en breng de kip op smaak met oregano, zout en peper.
  • Laat de kip afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen.
  • In een hapjespan fruit je de gesnipperde ui 5 minuten in de resterende olie.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak deze al omscheppend mee.
  • Roer de crème fraîche erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Laat de aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren.
  • Schep de kip met tomatensaus op vier borden en serveer de aubergine ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze kruidige kip in tomatensaus met aubergine met een bijgerecht van wilde & witte rijst voor een volledige maaltijd. Garneer eventueel met wat verse kruiden zoals peterselie of basilicum.

Wijnadvies:

Als drankje past een glas rode wijn zoals een Merlot goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Mediterraan