Kruidige Kip Twister Wrap met Zelfgemaakte Saus
Equipment
- frituurolie,
Ingrediënten
- 8 cherrytomaatjes
- 2 tortilla’s
- ¼ krop ijsbergsla
- Sweet chili saus
Saus:
KFC Hot Chicken:
- 300 gram kipfilets in reepjes gesneden
- 125 gram bloem
- 125 milliliter volle melk
- 2 eetlepels Italiaanse Kruidenmix
- 1 ½ eetlepel Hot & Spicy Kruidenmix
- 1 ½ theelepel zout
- 1 ei
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje tot een gladde saus.
- Verwarm de tortilla’s 10 seconden in de magnetron (optioneel) om ze soepeler te maken.
- Besmeer ze met de zelfgemaakte saus en beleg met blaadjes sla en gehalveerde cherrytomaatjes.
- Verwarm de friteuse (of een pan met frituurolie) tot 175 graden Celsius.
- Meng in een diep bord de bloem met de Italiaanse Kruidenmix, Hot & Spicy Kruidenmix en zout.
- Klop in een ander schaaltje het ei los met de melk.
- Paneer de kipreepjes dubbel: haal ze door het eimengsel, rol ze door de bloem, nogmaals door het eimengsel en tot slot weer door de bloem.
- Frituur de kipreepjes gaar in ongeveer 4 minuten.
- Leg de gefrituurde KFC Hot Chicken op de tortilla’s.
- Drizzle er wat sweet chili saus overheen en rol de tortilla’s op tot wraps.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete rosé of een koele witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, zou goed passen bij deze pittige kip twister wrap. Hun verfrissende smaken helpen de kruiden te temperen en brengen balans aan het gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g