Kruidige Kippeling Broodjes
Equipment
Ingrediënten
- 1000 gram kippendijfilet
- 100 gram aioli of knoflookdip
- 100 gram ijsbergsla
- 80 gram paneermeel
- 35 gram Kippetje Kruidenmix
- 4 afbakbroodjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder optioneel
- 1 tomaat
Instructies
- Verwarm de oven voor en bak de afbakbroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
- Houd de oven aan op 190 graden Celsius.
- Snijd de kippendijfilets in drie tot vier stukken en breng ze op smaak met een derde van de Kippetje Kruidenmix.
- Voeg olijfolie toe en meng goed.
- Doe paneermeel in een diepe schaal en voeg de rest van de Kippetje Kruidenmix toe.
- Meng goed (voeg eventueel paprikapoeder toe voor een mooie kleur, maar dit is optioneel en niet nodig voor de smaak).
- Wentel de gekruide kipstukken door het paneermeelmengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gekruide kippendijen over de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar nauwelijks raken.
- Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de tomaat in plakken.
- Snijd de afbakbroodjes open en besmeer ze met aioli.
- Beleg de broodjes met gesneden ijsbergsla en plakken tomaat.
- Leg de gebakken kippeling op de broodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kruidige kippeling broodjes direct en geniet ervan!