Kruidige Koolraapsoep met Geroosterde Kalkoen en Citrusaroma's
Ingrediënten
- ½ citroen
- 300 g kalkoenfilet in reepjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 4 eetlepels olie
- 1 rode peper in reepjes
- 300 g koolraap panklaar, in blokjes
- 2 eetlepels gemalen kurkuma koenjit
- 2 eetlepels bloem
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 300 g uitgelekte maïskorrels
- 25 g verse bieslook fijngeknipt
Instructies
- Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.
- Pers de citroen uit.
- Meng de kalkoenreepjes in een kom met citroensap, knoflook, zout en peper.
- Laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
- Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui goudgeel.
- Bak kort de rode peper mee.
- Voeg de koolraap toe en bak deze 1 minuut mee, af en toe roerend.
- Meng kurkuma en bloem in een kommetje, strooi dit over het uimengsel en roer goed door.
- Voeg al roerend een klein deel van de bouillon toe, voeg pas een volgend deel bouillon toe als het vorige deel volledig gebonden is door de bloem.
- Voeg de maïskorrels toe, breng de soep aan de kook en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met citroenrasp, zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de rest van de olie.
- Bak de kalkoenreepjes op hoog vuur gaar en goudbruin.
- Verdeel de soep met de gebakken kalkoenreepjes over de borden.
- Strooi de fijngeknipte bieslook eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze kruidige koolraapsoep met geroosterde kalkoen. De frisse tonen van de wijn complimenteren de citrusaccenten in het gerecht en zorgen voor een gebalanceerde smaakervaring.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g