Kruidige Koolraapstamppot met Tijm en Gefruite Uitjes

Kruidige koolraapstamppot met een romige puree van koolraap en aardappelen, op smaak gebracht met nasi kruidenmix en verse tijm, en gegarneerd met knapperige gefruite uitjes. Geserveerd in een kleurrijke schaal voor een smaakvolle maaltijd.

Kruidige Koolraapstamppot met Tijm en Gefruite Uitjes

Een kruidige koolraapstamppot, heerlijk romig gemaakt met boter en melk, op smaak gebracht met nasi kruiden en tijm.
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g koolraap geschild en in blokjes gesneden
  • 2 aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 25 g boter
  • ½ eetlepel nasi kruidenmix
  • 1 dl melk
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • ½ eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel gefruite ui

Instructies

  • Schil de koolraap en de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Smelt de boter in een pan en roer de nasikruiden erdoor.
  • Schep de koolraap en aardappelen erdoor.
  • Voeg de melk toe en smoor de koolraap en de aardappelen in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Stamp alles fijn en klop het geheel met een handmixer tot een smeuïge puree.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de tijmblaadjes erdoor.
  • Strooi de gefruite uitjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een stukje vlees of een vegetarische optie voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaken van deze stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch