Kruidige Koolraapstamppot met Tijm en Gefruite Uitjes
Een kruidige koolraapstamppot, heerlijk romig gemaakt met boter en melk, op smaak gebracht met nasi kruiden en tijm.
Equipment
- Lepel
- mes
- handmixer
Ingrediënten
Instructies
- Schil de koolraap en de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
- Smelt de boter in een pan en roer de nasikruiden erdoor.
- Schep de koolraap en aardappelen erdoor.
- Voeg de melk toe en smoor de koolraap en de aardappelen in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Stamp alles fijn en klop het geheel met een handmixer tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de tijmblaadjes erdoor.
- Strooi de gefruite uitjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje vlees of een vegetarische optie voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaken van deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g