Kruidige peren in een weckpot
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 1 stengel sereh citroengras
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 2 dl witte wijn
- 4 eetlepels honing vloeibare
- 4 eetlepels boter
- 1 eetlepel vierseizoenenpeper versgemalen
- 4 rijpe peren Conférence of Doyenne de Comice
Instructies
- Vanillestokje en sereh in lengte halveren.
- Kruidnagels in serehstukken steken.
- Kaneelstokje doormidden breken.
- In pannetje wijn met honing, boter en specerijen aan de kook brengen.
- Vuur laag zetten en wijn ca. 10 minuten laten sudderen.
- Intussen oven voorverwarmen op 160 ºC.
- Peren schillen, steeltje laten zitten.
- Peren elk (rechtop) in weckpotje zetten.
- Wijn door (punt)zeef in maatbeker schenken.
- Met puntje van mes merg uit vanillestokje schrapen, door wijn roeren.
- Wijn over peren verdelen.
- Weckpotten sluiten en in met bodem water gevulde braadslede of grote ovenschaal zetten.
- Weckpotten op rooster in midden van oven schuiven en peren au bain-marie in ca. 30 minuten zacht laten worden.
- Potten pas aan tafel openen, anders gaat het aroma verloren.
- Serveren met crème fraîche waar zakje vanillesuiker doorheen geklopt is.
Voedingswaarden
Calories: 135 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 0 g | Vet: 6 g