Kruidige Salade met Geitenkaas en Druiven

Een kleurrijke salade met geitenkaas, groene en rode druiven, verse kruiden en een vinaigrette, geserveerd in een keramische kom op een rustieke houten tafel met een houten vork ernaast.

Kruidige Salade met Geitenkaas en Druiven

Een frisse salade met pittige geitenkaas, zoete druiven en een verfijnde sherrydressing. Perfect als voorgerecht of bijgerecht tijdens de feestdagen.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Sterretjessteker of scherp mesje

Ingrediƫnten

  • 100 g blauwe druiven
  • 1 kleine rode ui in ringen
  • 150 g harde geitenkaas dikke plak
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sherry
  • 75 g gemengde verse kruiden zoals peterselie, selderijblad, bieslook, kervel of basilicum
  • Rucola veldsla of rode sla naar smaak
  • zeezout naar smaak

Instructies

  • Steek sterretjes uit de plak geitenkaas.
  • Meng de kruiden met de sla en verdeel over de borden in een hoog bergje.
  • Voeg de blauwe druiven, uiringen en kaassterretjes toe.
  • Meng olijfolie, sherry en zout tot een dressing en sprenkel deze over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Bestrooi de salade met extra gehakte noten of zaden voor een krokante bite.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een mousserende wijn zoals Prosecco.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 14 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Bijgerecht / Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kerst