Kruidige Spekkoek Cake

Kruidige Spekkoek Cake

Kruidige Spekkoek Cake

Deze kruidige spekkoek cake combineert de heerlijke smaken van traditionele spekkoek in een eenvoudige cakevorm. Perfect voor bij de koffie of als dessert.
Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak cakemix volg de instructies op de verpakking
  • 7 tl kaneel
  • 4 tl nootmuskaat
  • 2 tl kardemom
  • 2 tl kruidnagel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Volg de instructies op de verpakking van de cakemix om het cakebeslag te maken.
  • Voeg de kaneel, nootmuskaat, kardemom en kruidnagel toe aan het cakebeslag.
  • Meng goed totdat alle kruiden gelijkmatig zijn verdeeld in het beslag.
  • Giet het beslag in de gewenste cakevorm.
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50 minuten, of totdat een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
  • Laat de spekkoek cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Snijd en serveer de spekkoek cake in plakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een lichtgekruide thee past goed bij deze kruidige cake.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert - Nagerecht / Gebak
Land van herkomst Indonesië
Feestdagen etc Verjaardag