Kruidige Spinaziestamppot met Gemarineerde Speklapjes

Kruidige Spinaziestamppot met Gemarineerde Speklapjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 25 g boter
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 1 appel in blokjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 pak bladspinazie diepvries, deelblokjes, 450 g
  • 8 gemarineerde speklapjes à la minute
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui, appel en kerriepoeder 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm deze gedurende 5 minuten op matig vuur.
  • Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en bak de speklapjes in ongeveer 2 minuten per kant knapperig en gaar.
  • Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer de crème fraîche erdoor.
  • Schep de warme spinazie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spinaziestamppot over vier borden en leg op elk bord 2 speklapjes.
  • Serveer de spinaziestamppot met pikante speklapjes direct en geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg voor extra smaak geraspte kaas toe aan de stamppot voordat je de spinazie erdoor schept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland