Kruidige Spinaziestamppot met Gemarineerde Speklapjes
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 25 g boter
- 1 ui grof gesnipperd
- 1 appel in blokjes
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 pak bladspinazie diepvries, deelblokjes, 450 g
- 8 gemarineerde speklapjes à la minute
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui, appel en kerriepoeder 5 minuten zachtjes.
- Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm deze gedurende 5 minuten op matig vuur.
- Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag en bak de speklapjes in ongeveer 2 minuten per kant knapperig en gaar.
- Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer de crème fraîche erdoor.
- Schep de warme spinazie door de puree en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spinaziestamppot over vier borden en leg op elk bord 2 speklapjes.
- Serveer de spinaziestamppot met pikante speklapjes direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg voor extra smaak geraspte kaas toe aan de stamppot voordat je de spinazie erdoor schept.