Kruidige Stoofschotel met Kip en Krieltjes
Deze kruidige stoofschotel met kip, paprika en krieltjes is een eenvoudig, hartverwarmend gerecht dat je hele gezin zal plezieren. De rijke smaken van rozemarijn en bouillon komen prachtig samen met de zachte kip en romige crème fraîche.
Equipment
- pan met dikke bodem
- Keukenmes
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 grote ui of 2 kleinere
- 125 ml demi crème fraîche
- 1 mok bouillon van poeder of blokjes
- 450 g krieltjes
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Olie voor bakken
Instructies
- Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi dit met zout en peper.
- Bak de kip bijna gaar in wat olie en zet dit aan de kant.
- Dan de paprika's in lange dunne reepjes snijden en deze reepjes even halveren, de ui snipperen.
- Gooi eventueel nog een beetje olie bij in je pan en doe dan de ui, paprika, krieltjes en rozemarijn in de pan, op laag vuur.
- Roer dit af en toe door, vergeet niet na het roeren elke keer de deksel op de pan te doen, je
- aardappels moeten niet bakken.
- In een minuut of 10 moet dit wel klaar zijn.
- Vervolgens is het tijd de bouillon in de pan te doen.
- Even roeren en dan het deksel er weer op, 5 minuten later mag je weer even kijken.
- Je hoeft overigens geen bouillon van poeder te gebruiken, wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat je een krachtige bouillon gebruikt.
- Ongeduldig genoeg geweest, nu de demi crème fraîche en kip erbij, goed roeren en de laatste keer (echt waar) 5 minuutjes het deksel op de pan doen.
- De geur die nu je keuken vult is al goddelijk en geeft je een warm gevoel (bij ons thuis is het de strijd of de afzuigkap aan moet. Ik houd van de geur van eten in de huiskamer en keuken,
- (anderen niet, jammer is dat!)
- Dan is nu de tijd aangebroken de blij verraste gezichten van je disgenoten te zien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 5 g