Kruidige Volkoren Focaccia
Deze kruidige volkoren focaccia is een heerlijke toevoeging aan elke maaltijd. Het zachte, smaakvolle brood met verse kruiden en zeezout is perfect voor bij de lunch of als bijgerecht.
Equipment
- Houten werkoppervlak
- theedoek
Ingrediënten
- 1 el grofkorrelig zeezout
- 1 el zeezout
- 1 ei
- 30 g verse gist
- 500 g volkoren bloem
- 500 g witte bloem
- 500 ml lauw water
- Extra vierge olijfolie
- Verse kruidenmix bijv. oregano, tijm, rozemarijn
Instructies
- Los de gist op in lauw water en roer met een vork of garde totdat het volledig is opgelost.
- Maak een berg van de bloem op een schoon werkoppervlak, maak een kuiltje en voeg het zout, ei, verse kruiden en een scheutje olijfolie toe.
- Voeg beetje bij beetje het opgeloste gistwater toe aan het bloemmengsel en kneed tot een samenhangende deegbal.
- Voeg extra bloem toe als het deeg te vochtig is.
- Kneed het deeg gedurende 5 minuten en laat het vervolgens 20 minuten rusten onder een schone, droge theedoek op een houten ondergrond.
- Verwijder na 20 minuten de theedoek, sla met de vlakke hand op het deeg en verdeel het in 2 stukken.
- Plaats de twee stukken deeg op een ingevet bakblik en druk ze enigszins plat.
- Maak putten in het deeg met je vingers, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met grofkorrelig zeezout.
- Laat het deeg opnieuw 20 minuten rijzen onder een theedoek terwijl de oven voorverwarmt tot 175 graden Celsius.
- Bak het brood in 25 minuten gaar in een heteluchtoven.
- Laat de focaccia afkoelen op een rooster voordat je ervan geniet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio of een kruidige rode wijn zoals Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 232080 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g