Kruidige Zuid-Afrikaanse Gehakt Taart
Proef de unieke smaken van Zuid-Afrika met deze kruidige gehakt taart, verrijkt met tutti frutti en amandelen, en afgewerkt met een gouden eilaag en zoete chilisaus.
Ingrediënten
- 250 g tutti frutti
- 500 g half-om-halfgehakt
- 65 g garneeramandelen grofgehakt
- 1 sneetje witbrood
- 1 theelepel kurkuma koenjit
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels karnemelk
- 3 eieren
- Zoete chilisaus voor het serveren
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Bak het gehakt in een droge koekenpan bruin en rul.
- Snijd de tutti frutti fijn.
- Klop in een diep bord 1 ei met 2 eetlepels water los.
- Scheur het sneetje brood in stukjes en prak het met een vork door het eimengsel.
- Schep het overtollige vet uit de pan met gehakt.
- Meng het gehakt met het geweekte brood, tutti frutti, gehakte amandelen, kerriepoeder, en zout en peper naar smaak.
- Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk het glad.
- Bak de gehakttaart in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot het bijna gaar is.
- Klop in een maatbeker de overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma los.
- Giet het eimengsel over de gehakttaart en bak nog ca.
- 15 minuten, tot het ei gestold en goudbruin is.
- Haal de vorm uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen.
- Serveer met zoete chilisaus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Zuid-Afrikaanse Bobotie Gehakttaart met basmatirijst en wortelsalade.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. De zoete chilisaus biedt een heerlijk contrast met de kruidige smaken van de bobotie.Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g