Kruidtaart van Van Haersma Buma

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ons boter
  • ons zelfrijzend bakmeel
  • ons rozijnen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • ¾ eetlepel kruidnagelpoeder of koekkruiden,
  • ½ eetlepel noot

Instructies

  • De boter tot room roeren, eieren, kruiden, bloem, gewassen en gedroogde rozijnen op het laatst de suiker erdoor roeren.
  • De massa overdoen in een springvorm of broodblikje, dat met boter besmeerd is en met bloem bestrooid.
  • De koek ongeveer 1 uur in een vrij warme oven gaar bakken.
  • Op de suiker na kan men het mengsel van te voren maken, na toevoeging van de suiker dadelijk in de oven zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Taart / Zuidvruchten
Land van herkomst Nederland