Kue hun kwe/Nagasari

Kue hun kwe/Nagasari

Kue hun kwe/Nagasari

Kue hun kwe gemaakt. De pisang tanduk is nu zoeter en blokje santen gebruikt ipv kokosmelk. ??
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak hun kwe cap Boenga
  • 6 glazen water glas 220 ml
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 ml natrena classic of 100 gram suiker
  • 1-1½ centimeter van blok santen
  • 2 pisang tanduk gestoomd en in stukjes
  • Verhouding hun kwe/water is 1 op 6

Instructies

  • Was de pisang tanduk. Snij een banaan in 3-4 stukken.
  • Stoom de pisang tanduk gaar
  • in 10-15 minuten, afhankelijk van de rijpheid van de pisang.
  • Afkoelen en daarna in
  • stukjes snijden.
  • Los santen op in ½ glas heet water.
  • Doe 5½ glas water in een pan.
  • Voeg vanillesuiker, natrena toe en daarna de hun kwe
  • al roerend met een garde erbij doen.
  • Breng zachtjes aan de kook.
  • Blijf roeren nu met een pollepel tot de hun kwe er glazig uitziet.
  • Voeg de opgeloste santen toe en roer even goed door.
  • Doe de stukjes banaan er bij en meng goed door elkaar.
  • Stort het mengsel in een kom/vorm.
  • Laat het afkoelen en leg daarna in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit
Land van herkomst Indonesië