Kue hun kwe/Nagasari
Kue hun kwe gemaakt. De pisang tanduk is nu zoeter en blokje santen gebruikt ipv
kokosmelk. ??
Ingrediënten
- 1 pak hun kwe cap Boenga
- 6 glazen water glas 220 ml
- 2 zakjes vanillesuiker
- 10 ml natrena classic of 100 gram suiker
- 1-1½ centimeter van blok santen
- 2 pisang tanduk gestoomd en in stukjes
- Verhouding hun kwe/water is 1 op 6
Instructies
- Was de pisang tanduk. Snij een banaan in 3-4 stukken.
- Stoom de pisang tanduk gaar
- in 10-15 minuten, afhankelijk van de rijpheid van de pisang.
- Afkoelen en daarna in
- stukjes snijden.
- Los santen op in ½ glas heet water.
- Doe 5½ glas water in een pan.
- Voeg vanillesuiker, natrena toe en daarna de hun kwe
- al roerend met een garde erbij doen.
- Breng zachtjes aan de kook.
- Blijf roeren nu met een pollepel tot de hun kwe er glazig uitziet.
- Voeg de opgeloste santen toe en roer even goed door.
- Doe de stukjes banaan er bij en meng goed door elkaar.
- Stort het mengsel in een kom/vorm.
- Laat het afkoelen en leg daarna in de koelkast.