Kue Putu: Gestoomde rijstcakejes (glutenvrij)
Zachte, gestoomde rijstcakejes met een verrassende vulling van Javaanse palmsuiker en geraspte kokos.
Equipment
- stoompan
- theedoek
- vormpjes
Ingrediënten
- 150 g rijstmeel glutenvrij
- 1 tl bakpoeder
- 1 el suiker
- 75 ml warm water
- Een beetje zout
- Enkele druppels pandanpasta/essence
- Geraspte gula djawa Javaanse palmsuiker
- Geraspte kokos
Instructies
- Stoom het rijstmeel 20 minuten in een theedoek in de stoompan.
- Haal het meel uit de pan en zeef het.
- Laat het afkoelen.
- Roer het bakpoeder erdoor.
- Los de pandanpasta en het zout op in het warme water.
- Roer het water beetje bij beetje door het rijstmeel tot een deeg ontstaat dat niet te dun is.
- Vet de vormpjes in.
- Vul ze met een laag deeg, strooi er gula djawa op en bedek met de rest van het deeg.
- Stoom de cakejes 20 minuten op hoog vuur.
- Stoom de geraspte kokos met een beetje zout tijdens het afkoelen.
- Bestrooi de cakejes met de gestoomde kokos en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm als nagerecht of snack.
Wijnadvies:
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 1 g | Vet: 2 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g
