Kue Putu: Gestoomde rijstcakejes (glutenvrij)

Traditionele gestoomde rijstcakejes (Kue Putu) met palmsuikervulling en pandan, afgewerkt met geraspte kokos. Cilindervormig en groen van kleur, geserveerd op een keramisch bord met extra kokos, in een warme en feestelijke setting.

Kue Putu: Gestoomde rijstcakejes (glutenvrij)

Zachte, gestoomde rijstcakejes met een verrassende vulling van Javaanse palmsuiker en geraspte kokos.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • stoompan
  • theedoek
  • vormpjes

Ingrediënten

  • 150 g rijstmeel glutenvrij
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 75 ml warm water
  • Een beetje zout
  • Enkele druppels pandanpasta/essence
  • Geraspte gula djawa Javaanse palmsuiker
  • Geraspte kokos

Instructies

  • Stoom het rijstmeel 20 minuten in een theedoek in de stoompan.
  • Haal het meel uit de pan en zeef het.
  • Laat het afkoelen.
  • Roer het bakpoeder erdoor.
  • Los de pandanpasta en het zout op in het warme water.
  • Roer het water beetje bij beetje door het rijstmeel tot een deeg ontstaat dat niet te dun is.
  • Vet de vormpjes in.
  • Vul ze met een laag deeg, strooi er gula djawa op en bedek met de rest van het deeg.
  • Stoom de cakejes 20 minuten op hoog vuur.
  • Stoom de geraspte kokos met een beetje zout tijdens het afkoelen.
  • Bestrooi de cakejes met de gestoomde kokos en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm als nagerecht of snack.
Wijnadvies:

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 1 g | Vet: 2 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch