Kuiken uit het ei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 g bieslook
  • 150 g bloem
  • 1 mespunt zout
  • 6 eieren
  • 250 ml halfvolle melk + 2 el
  • 2 el zonnebloemolie
  • 25 g boter
  • 8 krenten
  • 1 kleine winterpeen
  • 4 takjes dille

Instructies

  • Snijd de bieslook fijn.
  • Zeef de bloem met het zout boven een kom.
  • Voeg 1 ei en de helft van de melk toe en klop met een garde glad.
  • Roer met de rest van de melk en de bieslook tot een glad beslag.
  • Verhit een koekenpan tot goed heet.
  • Doe wat olie in de pan, schep 1/4 van het beslag in de pan en vorm al draaiend met de pan tot een ei-vorm.
  • Bak 2 min. op middelhoog vuur.
  • Keer om en bak nog ca. 1 min.
  • Bak zo nog 3 eipannenkoeken, leg ze netjes op elkaar en snijd ze gekarteld door.
  • Houd ze warm onder een deksel.
  • Klop de rest van de eieren los met de 2 el melk.
  • Verhit de boter in dezelfde koekenpan en voeg het ei toe.
  • Roerbak tot het ei gestold is, voeg een beetje zout (en peper) toe naar smaak.
  • Leg de gebroken eipannenkoeken op de borden.
  • Schep er bergjes roerei tussen.
  • Snijd snaveltjes van de wortel, maak oogjes met de krenten en een kuifje met wat dille.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

How-to-tip
Maak een ei-vorm van aluminiumfolie.
Leg in de pan en giet het beslag hierin.
Zodra het ei iets stolt, verwijder je de folie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen