Kuiperslekkernijtjes

Kuiperslekkernijtjes

Porties: 30 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 flessen Rodenbachbier
  • 4 fijngesneden sjalotten
  • een snufje peper geplette
  • ½ laurierblaadje
  • takje tijm
  • dikke béchamelsaus
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 gr Chesterkaas

Instructies

  • Laat de inhoud van 2 flessen Rodenbachbier, waarin 4 fijngesneden sjalotten, een snufje geplette peper, ½ laurierblaadje en een takje tijm werden gemengd, voor de helft inkoken.
  • Verwijder de tijm en de laurier en giet de rest door een puntzeef.
  • Bereid een dikke béchamelsaus, kruid naar smaak en smelt er 150 gr geraspte Parmezaanse en 150 gr Chesterkaas in.
  • Voeg het kookvocht toe en bind de saus met 4 eigelen.
  • Giet alles in een plaat waarvan de bodem met geolied perkamentpapier is bedekt, op een dikte van 1½ cm.
  • Verdeel de afgekoelde bereiding vervolgens in gelijke stukken van 8 cm lengte en 4 ½ cm breedte, wentel deze in eiwit en paneermeel en bak ze in warm frituurvet goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst België