Kumarasoep met vis

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappel in blokjes
  • 2 L groentebouillon
  • 100 g mosselen
  • 100 g garnalen
  • 200 g kabeljauw
  • 200 g roodbaarsfilet
  • 200 g schelvisfilet
  • 1 tl oregano
  • ½ el kurkuma
  • ½ el foelie
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 2 doosjes zeekraal harde stukken aan onderkant verwijderen
  • 2 stokbroden wit/bruin

Instructies

  • Zet de groentebouillon op en voeg de blokjes zoete aardappel toe.
  • Laat de aardappel gaar koken en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  • Voeg de zeekraal en de stukjes vis (kabeljauw, roodbaars en schelvis) toe aan de gepureerde soep, samen met de oregano, kurkuma, foelie en chilivlokken.
  • Laat de vis zachtjes gaar worden, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de garnalen en mosselen toe en verwarm de soep nog 2 minuten tot alles goed op temperatuur is.
  • Serveer de soep warm met stokbrood aan de zijkant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 8 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Zeevruchten
Land van herkomst Fusion
Geschikt voor Dieët: Notenvrij