Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappel in blokjes
- 2 L groentebouillon
- 100 g mosselen
- 100 g garnalen
- 200 g kabeljauw
- 200 g roodbaarsfilet
- 200 g schelvisfilet
- 1 tl oregano
- ½ el kurkuma
- ½ el foelie
- 1 mespuntje chilivlokken
- 2 doosjes zeekraal harde stukken aan onderkant verwijderen
- 2 stokbroden wit/bruin
Instructies
- Zet de groentebouillon op en voeg de blokjes zoete aardappel toe.
- Laat de aardappel gaar koken en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Voeg de zeekraal en de stukjes vis (kabeljauw, roodbaars en schelvis) toe aan de gepureerde soep, samen met de oregano, kurkuma, foelie en chilivlokken.
- Laat de vis zachtjes gaar worden, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Voeg de garnalen en mosselen toe en verwarm de soep nog 2 minuten tot alles goed op temperatuur is.
- Serveer de soep warm met stokbrood aan de zijkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 8 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 10 g