Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Pinda’s roosteren:
- 3 eetlepels olie
- 3 kopje rauwe pinda’s (zoute pinda’s uit een zakje mag ook)
Kip marineren:
- 1 kg kipfilet in blokjes
- 5 eetlepel olie
- 3 eetlepel maizena/rijstmeel
- 2 ½ theelepel zout
- 4 eetlepels shaoxing rijstwijn scheut druivensap (alcoholvrij is ook goed)
- 3 volle theelepels witte peper
De saus maken:
- 5 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepel donkere sojasaus
- 2 eetlepel rijstazijn
- 4 theelepel rietsuiker bruine suiker is ook goed
- 2 eetlepel maizena
- Half kopje water
De rest van de ingrediënten:
- 500 mL olie
- 9 grote teentjes knoflook
- 6 plakjes verse gember 1/2 cm dik
- 6 spaanse rode pepers
- 2 theelepel Sichuan peperkorrels als je ze kunt krijgen, zonder kan ook
- 1 bos lente-uitjes
Instructies
- Rooster eerst de pinda’s.
- Verhit olie in een wok.
- Bak de pinda’s 3 minuten, roer goed.
- Zet gas uit.
- Roer nog een minuutje.
- Zet apart.
- De pinda’s worden krokant bij afkoelen.
- Snij de kip in blokjes.
- Vermeng met de marinade-ingrediënten.
- Marineer ±20 minuten.
- Maak de saus door alle ingrediënten in een kom bij elkaar te voegen.
- Zet apart.
- Snij de knoflook, de verse gember en de rode peper zeer klein. (Verwijder eventueel de zaadjes als je minder heet wil.
- Voor juist heter kun je gedroogde chilies nemen of lombok rawit gebruiken.)
- Snij de lente-ui in stukjes van ±1 cm. Laat de donkerste groene stukken weg.
- Verhit olie in de wok. Bak de kipblokjes totdat ze mooi krokant zijn.
- Haal ze uit de wok en doe ze in een kom. Hou ze even apart.
- Verhit opnieuw olie in de wok. Bak de knoflook, gember en peper op matig vuur.
- Als het begint te geuren voeg dan de kip toe. Roer goed om, bak de kip 2 minuutjes mee.
- Roer voor toevoegen de saus goed om. De maïzena is naar de bodem gezakt.
- Voeg nu de saus toe. Verhit goed en laat de saus dik worden.
- Zorg dat alle kipblokjes goed met saus bedekt zijn.
- Voeg de lente-ui toe en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg de pinda’s toe. Goed omroeren. Klaar.