Kung Pao kip

Kung Pao kip

Kung Pao kip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Pinda’s roosteren:

  • 3 eetlepels olie
  • 3 kopje rauwe pinda’s (zoute pinda’s uit een zakje mag ook)

Kip marineren:

  • 1 kg kipfilet in blokjes
  • 5 eetlepel olie
  • 3 eetlepel maizena/rijstmeel
  • 2 ½ theelepel zout
  • 4 eetlepels shaoxing rijstwijn scheut druivensap (alcoholvrij is ook goed)
  • 3 volle theelepels witte peper

De saus maken:

  • 5 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepel donkere sojasaus
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 4 theelepel rietsuiker bruine suiker is ook goed
  • 2 eetlepel maizena
  • Half kopje water

De rest van de ingrediënten:

  • 500 mL olie
  • 9 grote teentjes knoflook
  • 6 plakjes verse gember 1/2 cm dik
  • 6 spaanse rode pepers
  • 2 theelepel Sichuan peperkorrels als je ze kunt krijgen, zonder kan ook
  • 1 bos lente-uitjes

Instructies

  • Rooster eerst de pinda’s.
  • Verhit olie in een wok.
  • Bak de pinda’s 3 minuten, roer goed.
  • Zet gas uit.
  • Roer nog een minuutje.
  • Zet apart.
  • De pinda’s worden krokant bij afkoelen.
  • Snij de kip in blokjes.
  • Vermeng met de marinade-ingrediënten.
  • Marineer ±20 minuten.
  • Maak de saus door alle ingrediënten in een kom bij elkaar te voegen.
  • Zet apart.
  • Snij de knoflook, de verse gember en de rode peper zeer klein. (Verwijder eventueel de zaadjes als je minder heet wil.
  • Voor juist heter kun je gedroogde chilies nemen of lombok rawit gebruiken.)
  • Snij de lente-ui in stukjes van ±1 cm. Laat de donkerste groene stukken weg.
  • Verhit olie in de wok. Bak de kipblokjes totdat ze mooi krokant zijn.
  • Haal ze uit de wok en doe ze in een kom. Hou ze even apart.
  • Verhit opnieuw olie in de wok. Bak de knoflook, gember en peper op matig vuur.
  • Als het begint te geuren voeg dan de kip toe. Roer goed om, bak de kip 2 minuutjes mee.
  • Roer voor toevoegen de saus goed om. De maïzena is naar de bodem gezakt.
  • Voeg nu de saus toe. Verhit goed en laat de saus dik worden.
  • Zorg dat alle kipblokjes goed met saus bedekt zijn.
  • Voeg de lente-ui toe en roerbak 2 minuten mee.
  • Voeg de pinda’s toe. Goed omroeren. Klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------