Kwarkpudding met bosvruchten
Equipment
Ingrediënten
- 9 blaadjes gelatine
- 200 ml vruchtensap vers / appel/peer/framboos
- 300 g bosvruchten diepvries, ontdooid
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 bekers Optimel kwark aardbei 500 g
- enkele blaadjes munt
Instructies
- Van gelatine 3 blaadjes ca. 5 min. weken in ruim water.
- Vruchtensap verwarmen tot kookpunt.
- Pan van vuur halen, gelatine uitknijpen en door sap roeren.
- Bosvruchten door sap scheppen en iets laten afkoelen. Vruchtenmassa in cakevorm gieten en in diepvries in ca. 1 uur laten opstijven.
- Rest van gelatine ca. 5 min. weken.
- Citroensap met 50 ml water aan de kook brengen.
- Gelatine uitknijpen en van vuur af gelatine in citroenwater oplossen.
- Gelatinemengsel al roerend door kwark scheppen.
- Kwarkmengsel op vruchtenpudding schenken.
- Pudding in ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
- Vlak voor serveren vorm met bodem enkele seconden in heet water dompelen.
- Plat bord op vorm leggen en tegelijk omkeren.
- Vorm van pudding halen.
- Pudding zo opdienen of in plakjes gesneden.
- Garneren met blaadjes munt.
Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 0 g