Kwarkpudding met bosvruchten

Kwarkpudding met bosvruchten

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 9 blaadjes gelatine
  • 200 ml vruchtensap vers / appel/peer/framboos
  • 300 g bosvruchten diepvries, ontdooid
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 bekers Optimel kwark aardbei 500 g
  • enkele blaadjes munt

Instructies

  • Van gelatine 3 blaadjes ca. 5 min. weken in ruim water.
  • Vruchtensap verwarmen tot kookpunt.
  • Pan van vuur halen, gelatine uitknijpen en door sap roeren.
  • Bosvruchten door sap scheppen en iets laten afkoelen. Vruchtenmassa in cakevorm gieten en in diepvries in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Rest van gelatine ca. 5 min. weken.
  • Citroensap met 50 ml water aan de kook brengen.
  • Gelatine uitknijpen en van vuur af gelatine in citroenwater oplossen.
  • Gelatinemengsel al roerend door kwark scheppen.
  • Kwarkmengsel op vruchtenpudding schenken.
  • Pudding in ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
  • Vlak voor serveren vorm met bodem enkele seconden in heet water dompelen.
  • Plat bord op vorm leggen en tegelijk omkeren.
  • Vorm van pudding halen.
  • Pudding zo opdienen of in plakjes gesneden.
  • Garneren met blaadjes munt.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit