Kwarktaart met appel

Kwarktaart met appel

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • springvorm (28 cm)

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 160 g kristalsuiker
  • 60 g boter in blokjes
  • 1 ei
  • 250 g kwark
  • 1 ei gescheiden
  • 70 g witte basterdsuiker
  • 4 appels geschild en in schjijfjes
  • rasp van 1 citroen
  • kaneel

Instructies

  • Meng bakmeel, kristalsuiker, boter en ei door elkaar.
  • Kneed het vervolgens tot een massa (hoeft niet uitgerold te worden).
  • Bekleed met de helft van het deeg een beboterde springvorm (28 cm) en druk het deeg goed aan.
  • Meng de kwark met citroenrasp, basterdsuiker en eierdooier.
  • Klop het eiwit stijf en schep dat door het kwarkmengsel.
  • Bestrooi de appelschijfjes met kaneel en kristalsuiker en verdeel ze over de bodem in de bakvorm.
  • Schep hier bovenop het kwarkmengsel en verkruimel het overgebleven deeg erover.
  • Bak de taart ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 C.
  • Serveren op dessertbordjes eventueel met een toefje slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Taart