Kweepeercompote met Witte Wijn en Kaneel

Zachte kweepeercompote met witte wijn, kaneel en bruine suiker, geserveerd met ingekookte siroop op een bord – feestelijk nagerecht op houten tafel.

Kweepeercompote met Witte Wijn en Kaneel

Geniet van een heerlijke kweepeercompote met een vleugje kaneel en witte wijn. Perfect als zoet nagerecht voor een bijzondere maaltijd!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Afdekdeksel
  • schotel

Ingrediënten

  • 4 kweeperen
  • 200 ml witte wijn
  • 1 pijpje kaneel
  • 4-6 el bruine suiker
  • 400 ml water

Instructies

  • Schil de kweeperen dun, snij ze in 8 partjes en verwijder de klokhuizen.
  • Kook de kweeperen 60 minuten op laag vuur, afgedekt, met water, witte wijn, kaneel, bruine suiker en de klokhuizen.
  • Leg de kweeperen op een schotel als ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.
  • Laat het sap nog 10 minuten inkoken tot een siroop.
  • Giet de siroop door een zeef over de kweeperen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de kweepeercompote warm of koud als nagerecht met een beetje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Riesling past perfect bij de smaken van deze kweepeercompote.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.2 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 23 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst