Kweepeercompote met Witte Wijn en Kaneel
Geniet van een heerlijke kweepeercompote met een vleugje kaneel en witte wijn. Perfect als zoet nagerecht voor een bijzondere maaltijd!
Equipment
- Afdekdeksel
- schotel
Ingrediënten
- 4 kweeperen
- 200 ml witte wijn
- 1 pijpje kaneel
- 4-6 el bruine suiker
- 400 ml water
Instructies
- Schil de kweeperen dun, snij ze in 8 partjes en verwijder de klokhuizen.
- Kook de kweeperen 60 minuten op laag vuur, afgedekt, met water, witte wijn, kaneel, bruine suiker en de klokhuizen.
- Leg de kweeperen op een schotel als ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.
- Laat het sap nog 10 minuten inkoken tot een siroop.
- Giet de siroop door een zeef over de kweeperen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de kweepeercompote warm of koud als nagerecht met een beetje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Riesling past perfect bij de smaken van deze kweepeercompote.
Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 0.5 g | Vet: 0.2 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 23 g