Lampar Ajam

Lampar Ajam

gekruide kip in pakjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 ui
  • 3 lomboks
  • 3 deciliter santen

Kruiden:

  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel ketoembar
  • ½ spriet sereh
  • ¾ eetlepel djinten
  • 1 theelepel kentjoer
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 blaadje(s) salam

Instructies

  • Kook de kip bijna gaar.
  • Dan reepjes vlees eraf trekken.
  • De kruiden worden met de santen opgekookt, waarna de gemalen lomboks en het vlees worden toegevoegd.
  • Kook het geheel gaar tot het bijna droog is.
  • Vervolgens vult men in vierkanten gesneden aluminiumfolie met de vulling.
  • Dichtvouwen en vastmaken met prikkers.
  • Opwarmen in een grill of op een houtskoolvuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië