Lamsbout in Groene Muntkorst
Deze lamsbout in groene muntkorst is een smaakvol en kruidig gerecht, ideaal voor feestelijke gelegenheden. De frisse munt in combinatie met sappig lamsvlees zorgt voor een heerlijk contrast.
Equipment
- rooster
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 lamsrib stukken elk van 6 enkele koteletjes
- 2 sneetjes oud brood geroosterd
- 4 eetlepels fijngehakte kruizemuntblaadjes + enkele toefjes voor garnering
- 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- Zout en peper
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de lamsrib stukken rondom bruin gedurende 5 minuten.
- Haal het vlees uit de pan en laat uitlekken op een rooster.
- Maal het geroosterde brood fijn en meng met fijngehakte munt, koriander, peterselie en peper.
- Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout en vouw voorzichtig het brood-kruidenmengsel erdoor.
- Bestuif de ribzijde van het vlees met bloem en bedek met een dikke laag van het kruidenmengsel.
- Leg de lamsbout stukken in een braadslede en bak 15-20 minuten in het midden van de oven, totdat het vlees gaar is.
- Haal de lamsbout uit de oven en laat minstens 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een wijn met een tikkeltje zwoelheid, zoals een Côtes du Rhône Villages of een Châteauneuf-du-Pape, die prachtig past bij het kruidige lamsvlees.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 50 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g