Lamsbout met rozemarijn
Snel te maken
Equipment
- mes
- hakmes
- fonduevork
Ingrediënten
- 250 g lamsboutplakken dunne plakken
- 3-4 takjes rozemarijn
- 100 ml rode wijn
- 2 teentjes knoflook geperst
- versgemalen zwarte peper
- zeezout Grof gemalen
Instructies
- Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden.
- Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken.
- In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook.
- Afgedekt in koelkast minstens 30 minuten marineren.
- Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 minuten rosé bakken.
- Grof peper en zout erboven malen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.