Lamsbout met rozemarijn

Lamsbout met rozemarijn

Snel te maken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g lamsboutplakken dunne plakken
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • 100 ml rode wijn
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout Grof gemalen

Instructies

  • Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden.
  • Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken.
  • In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook.
  • Afgedekt in koelkast minstens 30 minuten marineren.
  • Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 minuten rosé bakken.
  • Grof peper en zout erboven malen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Lamsvlees / Vlees