Lamsboutlapjes met zoet-kruidige sinaasappelsaus
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Pers 1 sinaasappel uit.
- Schil de andere sinaasappels dik, vang het uitlekkend sap op en snijd de sinaasappels in plakken van 1 cm dik.
- Wrijf de lamsboutlapjes in met de koriander, de komijn, het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de lamsboutlapjes op halfhoog vuur in 8-10 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé.
- Neem ze uit de pan het houd ze warm.
- Voeg het sinaasappelsap, de bouillon, de honing, en de rozijnen aan het bakvet toe en breng alles aan de kook.
- Laat het vocht op een hoog vuur iets inkoken.
- Leg de lamsboutlapjes en de sinaasappelplakken in het vocht en verwarm 1 minuut.
- Serveer de lamsboutlapjes met de saus en leg de sinaasappelplakken op het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous Tunesisch gekruid en geroosterde wortel met uien uit de oven.
Wijntip:
Côtes du Rhône Muscadière, Frankrijk