Lamsboutlapjes met zoet-kruidige sinaasappelsaus

Lamsboutlapjes met zoet-kruidige sinaasappelsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 4 lamsboutlapjes zonder been
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • dl rundvleesbouillon
  • 2 eetlepel(s) vloeibare honing
  • 2 eetlepel(s) blanke rozijnen

Instructies

  • Pers 1 sinaasappel uit.
  • Schil de andere sinaasappels dik, vang het uitlekkend sap op en snijd de sinaasappels in plakken van 1 cm dik.
  • Wrijf de lamsboutlapjes in met de koriander, de komijn, het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de lamsboutlapjes op halfhoog vuur in 8-10 minuten aan beide kanten bruin en van binnen rosé.
  • Neem ze uit de pan het houd ze warm.
  • Voeg het sinaasappelsap, de bouillon, de honing, en de rozijnen aan het bakvet toe en breng alles aan de kook.
  • Laat het vocht op een hoog vuur iets inkoken.
  • Leg de lamsboutlapjes en de sinaasappelplakken in het vocht en verwarm 1 minuut.
  • Serveer de lamsboutlapjes met de saus en leg de sinaasappelplakken op het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous Tunesisch gekruid en geroosterde wortel met uien uit de oven.
Wijntip:
Côtes du Rhône Muscadière, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees