Lamscurry met Appel en Rozijnen
Een smaakvolle lamscurry met appel, rozijnen en kerrie in een romige saus, perfect geserveerd met rijst.
Equipment
- Koekenpan of braadpan
- mes
Ingrediënten
- 200 g lamsvlees in blokjes
- 1 el boter
- 1 ui fijngehakt
- 1 tl kerriepoeder
- 1 appel geschild en in blokjes
- ½ glas witte wijn
- 2 el rozijnen
- ½ bouillontablet
- 1 tl worcestershiresaus
- Snufje zout
- Snufje peper
- ½ bakje zure room
- Rijst voor erbij
Instructies
- Verhit de boter in een pan en bak het lamsvlees snel bruin.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de fijngehakte ui met de kerrie tot deze glazig is.
- Voeg de blokjes appel toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe het vlees terug in de pan en voeg zout, peper, witte wijn, rozijnen, worcestershiresaus en het bouillontablet toe.
- Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten sudderen tot het vlees gaar is en de saus ingedikt.
- Verwarm de zure room met een beetje saus en roer dit door de curry.
- Serveer de lamscurry warm met drooggekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse koriander en serveer met naanbrood of een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de kruidige en zoete smaken van de curry.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 24 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g