Lamscurry met Appel en Rozijnen

Lamscurry met appel en rozijnen

Lamscurry met Appel en Rozijnen

Een smaakvolle lamscurry met appel, rozijnen en kerrie in een romige saus, perfect geserveerd met rijst.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g lamsvlees in blokjes
  • 1 el boter
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • ½ glas witte wijn
  • 2 el rozijnen
  • ½ bouillontablet
  • 1 tl worcestershiresaus
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • ½ bakje zure room
  • Rijst voor erbij

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en bak het lamsvlees snel bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en fruit de fijngehakte ui met de kerrie tot deze glazig is.
  • Voeg de blokjes appel toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het vlees terug in de pan en voeg zout, peper, witte wijn, rozijnen, worcestershiresaus en het bouillontablet toe.
  • Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten sudderen tot het vlees gaar is en de saus ingedikt.
  • Verwarm de zure room met een beetje saus en roer dit door de curry.
  • Serveer de lamscurry warm met drooggekookte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse koriander en serveer met naanbrood of een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de kruidige en zoete smaken van de curry.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 24 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Fruit / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Rijst
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden