Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 sinaasappels uitgeperst (schil van één sinaasappel in reepjes)
- 4 teentjes knoflook geperst
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 tl tijm
- ½ tl rozemarijn
- ½ el vloeibare honing
- 50 g boter
- 4 stukjes lamsfilet
- 3 el crème fraîche
- Paneermeel optioneel, voor verdikken
- 200 g parel couscous
- 2 courgettes gegrild
- 3 gekleurde paprika’s gegrild
- Geweekte abrikozen en pruimen voor garnering
Instructies
- Snijd enkele reepjes van de sinaasappelschil en kook deze 5 minuten in het sinaasappelsap.
- Zet apart.
- Doe het sinaasappelsap samen met de knoflook, ui, tijm, rozemarijn en honing in een pan en laat het geheel zachtjes 15 minuten koken.
- Pureer de saus tot een glad geheel.
- Verdik eventueel met een beetje paneermeel.
- Bak de lamsfilets in 4 minuten aan elke kant, zodat ze vanbinnen rosé blijven.
- Leg de filets op een bord en voeg de sinaasappelsaus toe aan de bakboter.
- Laat de saus zo nodig inkoken.
- Serveer de lamsfilets met de sinaasappelsaus en de gekookte sinaasappelschilletjes.
- Bereid de parel couscous volgens de instructies op de verpakking en zorg dat deze kruimelig en zonder klonten is.
- Garneer de couscous met geweekte abrikozen en pruimen.
- Serveer de gegrilde courgettes en paprika’s warm, gemengd door elkaar, naast de lamsfilets en couscous.