Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 100 g koude boter
- 1 dl rode wijn
- 1 dl runderfond uit pot
- 50 g rode bessenjam
- 1 laurierblaadje
- 1 takje verse tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
- 3 jeneverbessen geplet
- 100 g kumquats in schuine plakjes
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 8 lamshaasjes samen 700g
Instructies
Saus:
- Bak de sjalotjes in 25g boter gedurende 5 minuten zachtjes.
- Voeg de wijn, runderfond, jam, laurier, tijm en geplette jeneverbessen toe.
- Voeg de meeste kumquatplakjes toe aan de saus (houd 1 eetlepel achter voor garnering).
- Breng aan de kook en laat gedurende 20 minuten tot de helft inkoken.
- Verwijder de kruiden.
- Klop 35g boter in blokjes met een garde door de saus, voeg steeds een nieuw klontje boter toe als het vorige is opgenomen.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en houd warm.
Lamshaas:
- Dep het vlees droog en bak het snel aan in 20g boter tot het aan elke kant rosé is (ongeveer 2-3 minuten per kant).
- Bestrooi met zout en peper.
- Snijd het vlees in schuine plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal.
- Schep wat saus over het vlees en garneer met de achtergehouden kumquatplakjes.
- Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat uitstekend samen met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g