Lamshaas met Kumquatsaus

Lamshaas met Kumquatsaus

Lamshaas met Kumquatsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 100 g koude boter
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl runderfond uit pot
  • 50 g rode bessenjam
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje verse tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
  • 3 jeneverbessen geplet
  • 100 g kumquats in schuine plakjes
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 8 lamshaasjes samen 700g

Instructies

Saus:

  • Bak de sjalotjes in 25g boter gedurende 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de wijn, runderfond, jam, laurier, tijm en geplette jeneverbessen toe.
  • Voeg de meeste kumquatplakjes toe aan de saus (houd 1 eetlepel achter voor garnering).
  • Breng aan de kook en laat gedurende 20 minuten tot de helft inkoken.
  • Verwijder de kruiden.
  • Klop 35g boter in blokjes met een garde door de saus, voeg steeds een nieuw klontje boter toe als het vorige is opgenomen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en houd warm.

Lamshaas:

  • Dep het vlees droog en bak het snel aan in 20g boter tot het aan elke kant rosé is (ongeveer 2-3 minuten per kant).
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Snijd het vlees in schuine plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal.
  • Schep wat saus over het vlees en garneer met de achtergehouden kumquatplakjes.
  • Serveer de rest van de saus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit gerecht gaat uitstekend samen met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst