Lamshaasjes met kaneelsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 lamshaasjes of varkenshaasjes of 500 g kip- of kalkoenfilet in 4 porties
  • zout
  • 3 sjalotjes in ringen
  • dl kippenbouillon
  • 75 g gele rozijnen
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • takjes munt of koriander

Instructies

  • Verhit een grote hapjespan, voeg de olie toe en bak het gekozen vlees om en om goudbruin.
  • Bestrooi het naar smaak met zout.
  • Neem het vlees uit de pan, voeg de sjalotjes toe en bak deze 1 minuut.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de rozijnen, de honing, de komijn en de kaneel toe.
  • Roer goed en doe het vlees terug in de pan.
  • Laat het vlees zachtjes stoven tot het rosé (lam en varken) of gaar (kip of kalkoen) is.
  • Serveer het vlees met de saus, gekookte (zilvervlies- of meergranen)rijst en spruitjes of witte of groene kool.
  • Strooi er wat sesamzaadjes over en garneer met een takje munt of koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lamsvlees wordt meestal geassocieerd met het voorjaar, maar ook in de winter is dit vlees niet te versmaden. In plaats van lamshaas kan ook varkenshaas, kip- of kalkoenfilet worden gebruikt.
De saus op basis van kippenbouillon, rozijnen, honing, komijn en vooral kaneel geeft een winterse sfeer op het bord.
Lekker in combinatie met spruitjes of gestoofde of roergebakken kool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken