Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie
Allerhande 2002
Ingrediënten
Instructies
- Koolrabi's schillen en in kleine blokjes snijden.
- Blokjes in kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
- Koolrabi overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
- Goed laten uitlekken.
- Knoflook pellen en in plakjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Salie in reepjes snijden.
- In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin koolrabi met knoflook ca. 1 minuut roerbakken.
- Gedeelte van bosuitjes voor garnering achterhouden, rest door koolrabimengsel scheppen.
- Helft van salie toevoegen en geheel ca. 4 minuten op matig vuur bakken tot koolrabi begint te kleuren.
- Regelmatig omscheppen.
- Intussen lamskoteletjes met mosterd inwrijven.
- In koekenpan rest van olie verhitten en hierin lamskoteletjes in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
- Koolrabimengsel over borden verdelen en lamskoteletjes erop leggen.
- Bestrooien met zout en peper naar smaak.
- Garneren met rest van salie en ringetjes bosui.
- Serveren met aardappelpuree.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 22 g | Vet: 32 g