Lamskoteletjes op bedje van koolrabi met salie

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 koolrabi's
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 2 takjes salie uit zakje verse Italiaanse kruiden 20 g
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 8 lamskoteletjes
  • 3 eetlepels mosterd grove
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Koolrabi's schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Blokjes in kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Koolrabi overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
  • Goed laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Salie in reepjes snijden.
  • In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en hierin koolrabi met knoflook ca. 1 minuut roerbakken.
  • Gedeelte van bosuitjes voor garnering achterhouden, rest door koolrabimengsel scheppen.
  • Helft van salie toevoegen en geheel ca. 4 minuten op matig vuur bakken tot koolrabi begint te kleuren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Intussen lamskoteletjes met mosterd inwrijven.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en hierin lamskoteletjes in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
  • Koolrabimengsel over borden verdelen en lamskoteletjes erop leggen.
  • Bestrooien met zout en peper naar smaak.
  • Garneren met rest van salie en ringetjes bosui.
  • Serveren met aardappelpuree.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 22 g | Vet: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Nederland