Lamskroon met Gegrilde Koolrabi en Gesmoorde Radijs
Een feestelijke lamskroon, perfect gemarineerd en gecombineerd met gegrilde koolrabi en gesmoorde radijsjes. Een verfijnd en smaakvol gerecht voor speciale gelegenheden.
Ingrediënten
- 1 kilo lamsrack
- 2 bosjes radijs
- 2 teentjes knoflook
- 3 koolrabi’s
- 4 el honing
- ½ el gehakte rozemarijn
- ½ citroen rasp en sap
- Grof gemalen peper naar smaak
- Grof gemalen zeezout naar smaak
- Klontje roomboter
- Olijfolie scheutje
- Scheutje lichte sojasaus
- Scheutje Marsala
- Takjes rozemarijn voor decoratie
Instructies
Geroosterde Lamskroon:
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Snijd de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in en bind ze als een kroon met een stukje touw aan elkaar.
- Bestrijk de kroon royaal aan alle kanten met de marinade, plaats op een ovenrooster en bestrooi met grove peper en zout.
- Bak de lamskroon af in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten.
Gegrilde Koolrabi:
- Schil de koolrabi's en snijd ze vervolgens in plakken van een halve centimeter.
- Meng de plakken met een scheutje olijfolie en grofkorrelig zeezout.
- Zet de grillplaat aan of schuif de plakken bij de lamsrack in de oven.
- Gril de plakken aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn.
Gesmoorde Radijs:
- Verwijder het blad van de radijsjes, laat een halve centimeter groen zitten.
- Was ze en smoor ze zachtjes gedurende circa 5 minuten in een pan met een klontje roomboter.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Rioja of een Shiraz, die goed samengaat met de rijke smaken van de lamskroon en de geroosterde groenten.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 15 g