Lamspilav van Astrid Veltman 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsvlees borst of schouder
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ¼ liter vleesbouillon
  • 2 paprika
  • 2 tomaten
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 250 gram rijst

Instructies

  • Snijd het vlees in grote blokjes
  • Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
  • Verhit in een grote pan de olie en braad het vlees hierin rondom goed aan.
  • Doe er de ui en de knoflook bij, fruit ze goudgeel en blus af met de hete bouillon.
  • Laat alles afgedekt een uur zacht koken.
  • Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in fijne reepjes.
  • Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snijd ze klein.
  • Breng ruim water met zout aan de kook, strooi de rijst erin en kook die 20 minuten op laag vuur.
  • Doe na 40 minuten de paprika's en de tomaten bij het vlees.
  • Giet de rijst af in een zeef, spoel deze met heet water en laat de rijst uitlekken.
  • Doe de rijst in de vleespan en roer die voorzichtig met 2 vorken door.
  • Voeg versgemalen peper en nootmuskaat toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst Turkije