Lamsrack met tuinerwtjespuree

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels kruimig
  • zout
  • ½ pak tuinerwten (à 450 g diepvries
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 schaaltje lamsracks met 6 karbonaadjes
  • peper versgemalen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes munt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10minuten koken.
  • Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn.
  • Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken.
  • Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken.
  • Halverwege baktijd omdraaien.
  • Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten.
  • Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren.
  • Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen.
  • Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden.
  • Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken.
  • In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.

Voedingswaarden

Calories: 265 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 17 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Nederland