Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Anti-aanbak koekenpan
- grote kom
- Terrine met deksel
Ingrediënten
- 100 gram geschaafde amandelen
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel kardemomzaadjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 6 gedroogde abrikozen in vieren gesneden
- 200 gram sultanarozijnen
- 1 theezakje
- 1 uitgebeende lamsschouder
- 200 gram vers spekvet
- 1 ei
- Takjes verse tijm
- 3 theelepels zout
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Zet thee van het theezakje.
- Week de gedroogde abrikozen en sultanarozijnen in de warme thee.
- Rooster de geschaafde amandelen samen met het komijnzaad en kardemomzaadjes in een droge anti-aanbakpan tot de amandelen lichtbruin worden.
- Let op dat ze niet verbranden.
- Ontbot de lamsschouder en snijd het vlees in grove blokken.
- Snijd ook het vers spekvet in blokjes.
- Maal het lamsvlees en spekvet grof door de vleesmolen en bewaar in een grote kom.
- Voeg de geraspte verse gember, kaneel, zout en versgemalen zwarte peper toe aan het vleesmengsel.
- Meng goed door.
- Klop het ei los en voeg het toe aan het vleesmengsel, samen met de geweekte abrikozen, sultanarozijnen en geroosterde amandelen met komijn- en kardemomzaadjes.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vet de terrine in met het vers spekvet.
- Vul de terrine met het vleesmengsel, maar niet helemaal tot aan de rand.
- Plaats enkele takjes verse tijm bovenop het mengsel en sluit de terrine af met het deksel.
- Plaats de terrine in een waterbad (au bain-marie) in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 1 uur.
- Laat de terrine afkoelen zonder deksel.
- Nadat het is afgekoeld, sluit je de terrine af met het deksel en laat je het 3 dagen rijpen voordat je het serveert.
- Geniet van deze heerlijke lamsterrine met vruchten als voorgerecht of bijgerecht!