Lamsvlees Salade met Munt-Pijnboompit Dressing
Ingrediënten
- 300 g haricots verts
- 250 g lamsboutlapjes à la minute
- 50 g boter
- 50 g pecorino geraspt
- 15 g verse munt
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 1 dl olijfolie
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel poedersuiker
- 75 g rocketsla melange
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de uiteinden van de haricots verts.
- Kook ze in een pan met ruim kokend water en zout gedurende 3 minuten beetgaar.
- Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken in een zeef.
- Bestrooi de lamsboutlapjes met zout en peper.
- Verhit de helft van de boter in een pan en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
- Snijd het vlees in dunne plakjes.
- Pureer de muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, frambozenazijn en olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een dikke, gladde dressing.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd elk in 3 stukken.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan, leg de bosuitjes in de pan, bestrooi met poedersuiker en smoor zachtjes gedurende 3 minuten tot de suiker begint te karameliseren.
- Verdeel de slamelange over vier grote borden.
- Rangschik de haricots verts, bosui en lamsplakjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze salade met een glas Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Noir. De frisse zuren van de wijn complementeren de muntdressing en de malse lamsplakjes perfect.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g