Lamsvlees Salade met Munt-Pijnboompit Dressing

Lamsvlees Salade met Munt-Pijnboompit Dressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g haricots verts
  • 250 g lamsboutlapjes à la minute
  • 50 g boter
  • 50 g pecorino geraspt
  • 15 g verse munt
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 75 g rocketsla melange
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de uiteinden van de haricots verts.
  • Kook ze in een pan met ruim kokend water en zout gedurende 3 minuten beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water en laat uitlekken in een zeef.
  • Bestrooi de lamsboutlapjes met zout en peper.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes.
  • Pureer de muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, frambozenazijn en olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot een dikke, gladde dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd elk in 3 stukken.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan, leg de bosuitjes in de pan, bestrooi met poedersuiker en smoor zachtjes gedurende 3 minuten tot de suiker begint te karameliseren.
  • Verdeel de slamelange over vier grote borden.
  • Rangschik de haricots verts, bosui en lamsplakjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze salade met een glas Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Noir. De frisse zuren van de wijn complementeren de muntdressing en de malse lamsplakjes perfect.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Salade
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij