Langoustine bisque

Luxe bisque van langoustines, geserveerd in een witte kom met gebakken langoustinestaarten, een quenelle van opgeklopte room, en gegarneerd met sakuracress, gepresenteerd op een donker rustieke houten tafel met een glas witte wijn en knapperig brood erbij in warm natuurlijk licht.

Langoustine bisque

Een romige bisque boordevol smaakvolle langoustines, ideaal voor een luxe voorgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg langoustines
  • Olijfolie
  • 100 g prei
  • 100 g knolselderij
  • 50 g wortel
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 laurierbladeren
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 4 liter visfond
  • Rijstebloem
  • Zout
  • Peper
  • 2,5 dl room
  • Sakuracress voor garnituur

Instructies

  • Verwijder de staarten van de langoustines en hak de koppen in stukken.
  • Pel de staarten en bewaar het staartvlees in de koelkast.
  • Maak de prei, wortel, knolselderij en ui schoon en snijd in brunoise (kleine blokjes).
  • Snijd de sinaasappel in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de groenten en ui tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gehakte langoustinekoppen toe en bak ze goed mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat kort meebakken.
  • Blus af met cognac en witte wijn.
  • Voeg sinaasappel, tijm en laurier toe.
  • Giet de visfond erbij, breng aan de kook en laat een uur zachtjes trekken.
  • Passeer de bisque door een fijne zeef en breng opnieuw aan de kook.
  • Bind de bisque met rijstebloem en breng op smaak met zout en peper.
  • Voor de garnituur: Bak de langoustinestaarten 1 minuut in boter en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de room stijf met zout en peper.
  • Serveer de bisque in kommen.
  • Leg een quenelle room in het midden, voeg de langoustinestaarten toe en garneer met sakuracress.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met versgebakken stokbrood of een lichtgroene salade.
Wijnadvies:
Deze rijke bisque vraagt om een droge witte wijn met wat body, zoals een Chardonnay of een Viognier. De volle smaken van de wijn zullen de complexiteit van de bisque aanvullen en de ervaring versterken.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij