Langoustinestaartjes met Brabantse saus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 gr langoustines gekookte
  • 1 seldertak
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 kruidentuiltje
  • boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • een scheutje cognac
  • dl visbouillon
  • dl room
  • 6 witloofstronken
  • ½ citroen het sap er van
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Breek de langoustines in tweeën en houd de koppen en de staartjes apart.
  • Was de selder, de ui en de wortel en snijd ze in kleine stukken.
  • Smelt een klontje boter en stoof de langoustinekopjes, de versneden groenten en het kruidentuiltje hierin even aan.
  • Voeg er de tomatenpuree en de bloem aan toe en laat nog ± 1 minuut verder stoven.
  • Flambeer met de cognac en blus met de visbouillon.
  • Laat even inkoken en giet er dan de room bij.
  • Laat de saus 30-45 minuten op een zacht vuurtje inkoken.
  • Snijd intussen het gewassen witloof in reepjes.
  • Stoof deze groentesnippers in een klontje boter, kruid met peper en zout en besprenkel met wat water en het citroensap.
  • Dek af met aluminiumfolie om het kleuren te voorkomen.
  • Pel de langoustinestaartjes en bak ze in de olijfolie even aan.
  • Zeef de ingekookte saus en breng haar verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de saus over de borden, leg een witloofbedje in het midden en schik hierop de langoustines.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst België