Langzaam Gegaarde Vleesschotel Goulash
Deze langzaam gegaarde goulash met mals rundvlees en verse groenten is de perfecte hartverwarmende maaltijd voor koude dagen.
Equipment
- grote braadpan,
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 600 g rundvlees in stukjes gesneden
- ¾ kleuren paprika in stukjes gesneden
- 200 g kastanjechampignons in schijfjes
- Maizena voor het bestuiven van het vlees
- 3 uien in stukjes gesneden
- 60 g roomboter
- 2 el tomatenpuree
- 250 ml water
- 3 teentjes knoflook geperst
- 1 doosje cherrytomaatjes gewassen en in vieren gesneden
Instructies
- Bestuif het rundvlees met maizena.
- Verhit de roomboter in een grote braadpan en braad de ui, het vlees en de knoflook aan tot het vlees bruin is.
- Voeg de paprika’s toe en laat het geheel op laag vuur sudderen.
- Na 30 minuten, voeg de cherrytomaatjes toe en laat het geheel verder sudderen.
- Na weer een half uur, voeg het water en de tomatenpuree toe.
- Laat de goulash op zeer laag vuur, onder regelmatig roeren, 7-8 uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is.
- Serveer warm met brood of rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Hongaarse Egri Bikavér of een Spaanse Rioja past goed bij deze rijke goulash.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g