Langzaam Gegaarde Vleesschotel Goulash

Langzaam Gegaarde Vleesschotel Goulash

Deze langzaam gegaarde goulash met mals rundvlees en verse groenten is de perfecte hartverwarmende maaltijd voor koude dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 8 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees in stukjes gesneden
  • ¾ kleuren paprika in stukjes gesneden
  • 200 g kastanjechampignons in schijfjes
  • Maizena voor het bestuiven van het vlees
  • 3 uien in stukjes gesneden
  • 60 g roomboter
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 doosje cherrytomaatjes gewassen en in vieren gesneden

Instructies

  • Bestuif het rundvlees met maizena.
  • Verhit de roomboter in een grote braadpan en braad de ui, het vlees en de knoflook aan tot het vlees bruin is.
  • Voeg de paprika’s toe en laat het geheel op laag vuur sudderen.
  • Na 30 minuten, voeg de cherrytomaatjes toe en laat het geheel verder sudderen.
  • Na weer een half uur, voeg het water en de tomatenpuree toe.
  • Laat de goulash op zeer laag vuur, onder regelmatig roeren, 7-8 uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is.
  • Serveer warm met brood of rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een stevige rode wijn zoals een Hongaarse Egri Bikavér of een Spaanse Rioja past goed bij deze rijke goulash.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Hongarije
Extra aanwijzing Winter