Langzaam Gegaarde Vleesschotel Goulash

Langzaam Gegaarde Vleesschotel Goulash

Langzaam Gegaarde Vleesschotel Goulash

Deze langzaam gegaarde goulash met mals rundvlees en verse groenten is de perfecte hartverwarmende maaltijd voor koude dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 8 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g rundvlees in stukjes gesneden
  • ¾ kleuren paprika in stukjes gesneden
  • 200 g kastanjechampignons in schijfjes
  • Maizena voor het bestuiven van het vlees
  • 3 uien in stukjes gesneden
  • 60 g roomboter
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml water
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 doosje cherrytomaatjes gewassen en in vieren gesneden

Instructies

  • Bestuif het rundvlees met maizena.
  • Verhit de roomboter in een grote braadpan en braad de ui, het vlees en de knoflook aan tot het vlees bruin is.
  • Voeg de paprika’s toe en laat het geheel op laag vuur sudderen.
  • Na 30 minuten, voeg de cherrytomaatjes toe en laat het geheel verder sudderen.
  • Na weer een half uur, voeg het water en de tomatenpuree toe.
  • Laat de goulash op zeer laag vuur, onder regelmatig roeren, 7-8 uur sudderen tot het vlees heerlijk mals is.
  • Serveer warm met brood of rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een stevige rode wijn zoals een Hongaarse Egri Bikavér of een Spaanse Rioja past goed bij deze rijke goulash.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Hongarije
Jaargetijde: Winter