Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vijzel
- wadjan
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de scherpe peper, ketoembar, kruidnagelen, nootmuskaat, gember(wortel) en zwarte peper met wat zout in een oelekan (vijzel of mixer) fijn.
- Wrijf het vlees in met deze kruiden boemboe).
- Leg ze in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan.
- Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en temper de hittebron.
- Stoof het vlees zachtjes in 2 à 2,5 uur tot bijna al het kookvocht is verdampt.
- Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
- Vang het kookvocht op.
- Verhit de olie in een wadjan of braadpan en bak het vlees rondom bruin en knapperig.
- Schep er het kookvocht door en laat dit even tot sausdikte inkoken.
- Naar smaak kan je er ook een scheut ketjap manis aan toevoegen.