Lapis Soerabaja

Lapis Soerabaja van Lidy Poll-Weber

Rundvlees zoals in Surabaya
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram sucadelappen
  • 1 lombok rawit of 1 flinke theelepel sambal oelek
  • 1,5 eetlepel(s) ketoembar
  • 3 kruidnagels eventueel gemalen
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gemberpoeder djahé of een stukje verse gember
  • ½ theelepel peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olie om te bakken

Instructies

  • Wrijf de scherpe peper, ketoembar, kruidnagelen, nootmuskaat, gember(wortel) en zwarte peper met wat zout in een oelekan (vijzel of mixer) fijn.
  • Wrijf het vlees in met deze kruiden boemboe).
  • Leg ze in een pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan.
  • Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en temper de hittebron.
  • Stoof het vlees zachtjes in 2 à 2,5 uur tot bijna al het kookvocht is verdampt.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het uitlekken.
  • Vang het kookvocht op.
  • Verhit de olie in een wadjan of braadpan en bak het vlees rondom bruin en knapperig.
  • Schep er het kookvocht door en laat dit even tot sausdikte inkoken.
  • Naar smaak kan je er ook een scheut ketjap manis aan toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees