Lasagna van courgette

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 vellen voorgekookte lasagne
  • olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl koksroom 20% vet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 g + 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 6 takjes basilicum
  • zout
  • peper
  • 600 g courgettes

Instructies

  • Al staat er op de verpakking voorgekookte lasagnevellen, ik kook ze zelf altijd nog 2-3 minuten in ruim kokend water met wat zout en 1 eetlepel olijfolie, zodat ze makkelijker in de ovenschaal zijn te plooien.
  • Kook ze met 3 vellen tegelijk, neem ze uit de pan en leg ze op een schone doek.
  • Laat 1 eetlepel olijfolie heet worden in een braadpan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Bak het amandelschaafsel mee.
  • Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze met het groen in ringen en voeg ze toe.
  • Pel de knoflook, hak ze fijn, voeg ze toe en bak ze 1-2 minuten mee.
  • Doe er de koksroom, het citroensap, de geraspte Parmezaanse kaas, het verse fijngeknipte basilicum en naar smaak zout en peper bij.
  • Breng alles even aan de kook, meng goed en zet het vuur uit.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken.
  • Bestrijk de ovenschaal licht met olijfolie en verdeel de helft van de plakken courgette over de bodem van de schaal.
  • Leg er een laagje lasagnevellen op, vervolgens de helft van het gehaktmengsel, een laagje lasagnevellen, gehaktmengsel en dek af met plakken courgette.
  • Bestrijk de bovenste courgetteplakken met olijfolie en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
  • Bak de lasagne ± 30 minuten in de onderste helft van een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Garneer met vers basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

De traditionele lasagne is een heerlijk, maar calorierijk gerecht. Met name door de bechamelsaus van boter, bloem en melk, om de volvette kaas maar niet te vergeten. Deze lasagne wordt slechts met twee lagen lasagnevellen (in plaats van drie of vijf) en zonder rijke saus gemaakt, maar met veel groente.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch