Lasagne van groene kool en aardappel

Lasagne van groene kool en aardappel

Lasagne van groene kool en aardappel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 800 gram aardappels
  • 750 gram gehakt runder of half om half
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 eieren
  • gehaktkruiden
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de kool in dunne reepjes was deze en kook het met zout voor in ca. 10 minuten gaar.
  • Laat de kool in een zeef uitlekken.
  • Fruit de gesnipperde uien en knoflook en rul het gehakt erdoor.
  • Het gehakt pittig maken met de kruiden.
  • Kook de aardappelen net gaar en laat ze afkoelen.
  • Snij daarna de aardappels in plakjes.
  • Vet grote ovenschaal in met wat olie of boter.
  • Begin met het verdelen van een derde van de aardappelplakjes.
  • Maak vervolgens laagjes van het gehakt, dan de aardappelplakjes, helft van de kaas, de groene kool en weer aardappelplakjes.
  • Verdeel bovenop een mengsel van de geklopte eieren met de rest van de kaas.
  • Plaats de schaal 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een mooi goudbruin korstje heeft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Rundvlees