Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 groene kool
- 800 gram aardappels
- 750 gram gehakt runder of half om half
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- 200 gram geraspte jong belegen kaas
- 2 eieren
- gehaktkruiden
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de kool in dunne reepjes was deze en kook het met zout voor in ca. 10 minuten gaar.
- Laat de kool in een zeef uitlekken.
- Fruit de gesnipperde uien en knoflook en rul het gehakt erdoor.
- Het gehakt pittig maken met de kruiden.
- Kook de aardappelen net gaar en laat ze afkoelen.
- Snij daarna de aardappels in plakjes.
- Vet grote ovenschaal in met wat olie of boter.
- Begin met het verdelen van een derde van de aardappelplakjes.
- Maak vervolgens laagjes van het gehakt, dan de aardappelplakjes, helft van de kaas, de groene kool en weer aardappelplakjes.
- Verdeel bovenop een mengsel van de geklopte eieren met de rest van de kaas.
- Plaats de schaal 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een mooi goudbruin korstje heeft.