Lasagne van kalfsvlees op z’n Valdaora’s

Lasagne van kalfsvlees op z'n Valdaora's

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • aluminiumschaaltjes

Ingrediënten

  • 4 dunne kalfslapjes van ± 150 gr elk
  • boter
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ venkelknol
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 lasagnevellen
  • 1 kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl kippenbouillon
  • 4 dl room
  • 100 gram mozzarella
  • 1 afgestreken eetlepel oregano
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de kalfslapjes in dunne reepjes en bak deze even in een klontje boter.
  • Was de paprika's, verwijder de zaden en de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Maak de venkelknol schoon en snijd ook die in kleine blokjes.
  • Smelt eenklontje boter, bak er de paprika- en venkelblokjes beetgaar in en breng op smaak met peper en zout.
  • Was de courgette en snijd ze in schijfjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie, bak er de courgetteschijfjes beetgaar in en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de lasagne in licht gezouten water met een klontje boter beetgaar, laat ze vervolgens onder koud water schrikken en halveer elk vel.
  • Pel de ui en het teentje knoflook en snipper beide fijn.
  • Smelt een klontje boter en stoof er de ui- en de knoflooksnippers in.
  • Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat die even meebakken.
  • Roer er de bouillon door en laat ± 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Giet de saus door een zeef en breng haar opnieuw aan de kook.
  • Voeg er de room aan toe en laat nog ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer 4 aluminiumfolieschaaltjes van ± ½ liter in met de rest van de olijfolie en leg er achtereenvolgens ½ vel lasagne, ⅛ deel van de courgetteschijfjes, ½ vel lasagne, 1/8 deel van de vleesreepjes, ½ vel lasagne en ⅛ deel van de paprika-venkelblokjes op.
  • Herhaal deze bewerking en eindig met de paprika-venkel-blokjes.
  • Verdeel er vervolgens de saus over.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en strooi die over de saus. Bestrooi tenslotte met wat oregano en plaats de schaaltjes ± 25 minuten in een op 195°C voorverwarmde oven.
  • Snijd de aluminiumschaaltjes open en schep de lasagne op 4 borden.
  • Serveer dit gerecht met een stukje stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië