Lauwe kwartelsalade met appeltjes en ciderazijn

Lauwe kwartelsalade met appeltjes en ciderazijn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram veldsla
  • 1 kropje rode sla
  • 1 struikje witlof
  • 1 appels
  • ½ citroen het sap er van
  • 1 eetlepel notenolie
  • 4 kwartels
  • boter
  • 100 gram mager spek
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 dl room
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de veldsla en de rode sla, maak het witlof schoon en snijd deze groenten in reepjes van ± 1 cm breed.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in juliënne van ± 1 cm dik.
  • Meng deze door de groentejuliënne en voeg er het citroensap, de notenolie, peper en zout aan toe.
  • Kruid de kwartels met peper en zout en schroei ze in een klontje boter aan alle kanten dicht.
  • Leg ze in een met boter ingevette ovenschaal en zet die ± 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  • Haal het zwoerd van het spek, snijd het in reepjes, bak die in de braadpan van de kwartels krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Strooi de suiker in de pan, laat die smelten en roer er de ciderazijn en de room door.
  • Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over 4 borden.
  • Snijd de boutjes en het borstvlees van de kwartels en schik ze erop.
  • Giet de saus door een zeefje en verdeel haar over het gerecht.
  • Bestrooi tenslotte met de spekreepjes en serveer de salade met een glaasje Cider.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade