Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Was de veldsla en de rode sla, maak het witlof schoon en snijd deze groenten in reepjes van ± 1 cm breed.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in juliënne van ± 1 cm dik.
Meng deze door de groentejuliënne en voeg er het citroensap, de notenolie, peper en zout aan toe.
Kruid de kwartels met peper en zout en schroei ze in een klontje boter aan alle kanten dicht.
Leg ze in een met boter ingevette ovenschaal en zet die ± 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
Haal het zwoerd van het spek, snijd het in reepjes, bak die in de braadpan van de kwartels krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Strooi de suiker in de pan, laat die smelten en roer er de ciderazijn en de room door.
Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over 4 borden.
Snijd de boutjes en het borstvlees van de kwartels en schik ze erop.
Giet de saus door een zeefje en verdeel haar over het gerecht.
Bestrooi tenslotte met de spekreepjes en serveer de salade met een glaasje Cider.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Lauwe kwartelsalade met appeltjes en ciderazijn