Lauwwarme aardappelsalade met spekblokjes
Snel te maken.
Ingrediënten
- 1 zak sperziebonen gebroken 250 g
- 2 bakken aardappelpartjes met rozemarijn en zeezout, à 425 g
- 1 ui
- 1 handpeer
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 zakje walnoten 50 g
- 1 duopak gerookte spekblokjes 250 g
- 1 zak sla met tuinkruiden 200 g
Instructies
- Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
- Aardappelpartjes volgens gebruiksaanwijzing in koekenpan bereiden.
- Ui pellen en in halve ringen snijden.
- Peer schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden.
- Noten grof hakken. In droge koekenpan spekblokjes knapperig bakken.
- Van olie, azijn, mosterd, zout en peper dressing roeren.
- Sla over vier borden verdelen.
- Aardappelpartjes en sperziebonen erop rangschikken.
- Ui, peer en noten erover verdelen.
- Met dressing besprenkelen en spekblokjes erop leggen.