Lauwwarme aardappelsalade met spekblokjes

Lauwwarme aardappelsalade met spekblokjes

Snel te maken.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak sperziebonen gebroken 250 g
  • 2 bakken aardappelpartjes met rozemarijn en zeezout, à 425 g
  • 1 ui
  • 1 handpeer
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 zakje walnoten 50 g
  • 1 duopak gerookte spekblokjes 250 g
  • 1 zak sla met tuinkruiden 200 g

Instructies

  • Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen.
  • Aardappelpartjes volgens gebruiksaanwijzing in koekenpan bereiden.
  • Ui pellen en in halve ringen snijden.
  • Peer schillen, klokhuis verwijderen en in partjes snijden.
  • Noten grof hakken. In droge koekenpan spekblokjes knapperig bakken.
  • Van olie, azijn, mosterd, zout en peper dressing roeren.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Aardappelpartjes en sperziebonen erop rangschikken.
  • Ui, peer en noten erover verdelen.
  • Met dressing besprenkelen en spekblokjes erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland